Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Безкоштовно ніхто не роздаватиме вакцину від коронавірусу, – Степанов

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Європа вже законтрактувала 400 млн доз вакцини від COVID-19 в однієї з компаній на літо наступного року.

“Я чув, що Європа вже законтрактувала 400 млн доз вакцини в однієї з компаній на літо наступного року. Це компанія АstraZeneca. Був створений альянс з чотирьох країн – Італія, Німеччина, Франція та Нідерланди, які зробили попереднє замовлення на цю вакцину. Ми ретельно відстежуємо всі, що стосується клінічних випробувань вакцин. Президент ставив завдання міністру закордонних справ максимально рухатися в тому напрямку, щоб Україна була однією з перших країн”, – сказав Міністр.

Він зазначив, що минулого тижня звернувся з проханням до чотирьох своїх колег – міністрів охорони здоров’я цих чотирьох країн, щоб Україна також отримала пріоритетне право на отримання цієї вакцини, передає Еспресо.

Також він зауважив, що після винаходу вакцини буде ціла черга, щоб отримати якусь квоту.

“Безкоштовно ніхто не буде роздавати вакцину. Але буде важливо отримати одними з перших. Ми з боку Міністерства охорони здоров’я будемо досить активно проводити роботу, щоб отримати вакцину”, – сказав Степанов.

Перейти до вмісту