Ви тут:
PROвсе Суспільство 

5 ранкових звичок, які сприяють схудненню, – назвали дієтологи

Людині, яка вирішила знизити свою вагу, краще робити це з самого ранку, повідомили дієтологи, пояснивши: саме в цей час хороші звички задають ритм усьому дню, «запускаючи» метаболізм і створюючи відповідний настрій. Перша рекомендація фахівців стосується сніданку.

Про це повідомляє newsyou.info

Результати одного з нових досліджень на цю тему підтверджують висновки попередніх: найкориснішим режимом харчування може вважатися той, коли основна норма калорій припадає на ранок. Про це заявили науковці Університету Тель-Авіва. Протягом дня швидкість обміну речовин різна, до вечора цей процес сповільнюється, вранці ж можна їсти все, що хочеться, не боячись нашкодити фігурі. При відмові від сніданку організм переходить, так би мовити, в режим економії, а тому протягом дня замість переробки одержуваних калорій в енергію буде намагатися відкладати їх про запас.

Друга звичка, рекомендована дієтологами, – прогулянка під ранковим сонцем, так як світло в цей час в прямому сенсі слова спалює жир, що доведено науковими співробітниками канадського Університету Альберти. Обсяг частинок ліпідів, на які впливає видимий спектр, зменшується, і самі вони вільно йдуть з клітки. В результаті відбувається зниження ваги.

Третя порада від фахівців – вранці випивати по склянці води, відразу після пробудження. Під час нічного сну організм втрачає близько 0,5 літра H₂O. Таким чином, випита натщесерце склянка води сприяє відновленню балансу рідини, оздоровлює обмін речовин і знижує ризик переїдання.

Четверта ранкова звичка – виконання зарядки. Завдяки комплексу вправ швидше прокидається не тільки тіло, а й мозок, «запускається» метаболізм, знижується ризик переїдання протягом дня. Згідно з результатами дослідження вчених з Нортумбрійского університету в Англії, у випробовуваних, які регулярно займалися вранці зарядкою, зменшувався апетит.

По-п’яте, експерти рекомендують людям, які прагнуть схуднути, відмовитися від перегляду сторінок в соцмережах під час сніданку, так як через це підвищується рівень стресу, що сприяє набору зайвих кілограмів. У підсумку через стресовий гормон кортизол сповільнюється метаболізм, а людина ще й починає вибирати більш шкідливі продукти харчування.

Перейти до вмісту