Ви тут:
Суспільство Україна 

28 липня – 1032-річчя Хрещення України-Русі

28 липня Україна святкує 1032-у річницю хрещення Русі.

Саме цього дня православний світ вшановує пам’ять рівноапостольного князя Київського Володимира Святославовича, пише Уніан.

Він, як відомо, не тільки сам навернувся до християнства, але й посприяв тому, що воно стало державною релігією Київської Русі. Згідно з літописом, влітку 988 року князь Володимир Святославович був охрещений в церкві св. Якова в Херсонесі й одружився з сестрою візантійського імператора Анною. Наприкінці літа він із дружиною повернувся до Києва і наказав усім прийняти нову віру, а поганських ідолів скинути у Дніпро.

З Днем Хрещення України-Русі українців привітали і в Офісі Президента.

“Прийняття християнства наблизило українців до великої родини європейських народів, заклавши глибокі традиції політичної та правової культури.Завдяки тому імпульсу єдності, який понад тисячу років тому дав нам князь Володимир Великий, ми побудуємо сучасну, квітучу, європейську Україну”, – йдеться у повідомленні.

Привітав українців зі святом і Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православлної церкви України Епіфаній.

Через пандемію коронавірусу Православна церква України і Українська православна церква МП цього року скасували проведення хресної ходи, пише Слово і Діло.

 

 

 

 

ФОТО: Дзеркало тижня.

Перейти до вмісту