Ви тут:
Суспільство Україна 

18- та 19-річних призиватимуть лише за письмової згоди, – міністр оборони

Військовий призов триватиме до 31 липня. Військкоматам дали вказівки про надання відсрочки вступникам на магістратуру

Про це міністр оборони Андрій Таран повідомив на годині запитань до уряду у Верховній Раді, передає Еспресо.TV.

“Що стосується призову на строкову службу у травні – липні цього року.. Безумовно, через пандемію та карантин, весняний призов 2020 року проходить у безпрецендентних умовах. Відповідним указом президента України, а також розпорядженням уряду, його було перенесено на травень-липень.Призов триватиме до 31 липня цього року”, – відзначив Таран.

Міністр зазначив, що військкоматам надали вказівки давати документи про відстрочку для студентів, які закінчили бакалавратуру та вступають до магістратури, до жовтня.

“У випадку порушення прав здобувачів освіти, звертайтесь на гарячу лінію Міноборони. Кожен випадок порушення прав здобувачів освіти ретельно розглядається і винуватці будуть притягнені до відповідальності”, – заявив міністр оборони.

Міністр додав, що рішенням уряду було визначено порядок вступу випускників шкіл.

18- та 19-літні випускники можуть бути забрані по призову лише за власним бажанням. Для цього вони повинні дати письмову згоду на призов.

“У випадку порушення прав здобувачів освіти, звертайтесь на гарячу лінію Міноборони. Кожен випадок порушення прав здобувачів освіти ретельно розглядається, і винуватці будуть притягнені до відповідальності”, – заявив міністр оборони.

Перейти до вмісту