Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Збільшення кількості хворих на Covid-19 призведе до запровадження більш жорсткого карантину, – Полтавська ОДА

За останні кілька днів в Україні зросла захворюваність на COVID-19. Якщо на Полтавщині фіксуватимуть збільшення кількості випадків захворювання, розглядають повернення до більш жорсткого карантину.

Про це на брифінгу 5 червня повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

За його словами, жорсткі карантинні обмеження, які запровадили у березні, зараз дають про себе знати — в області з початку карантину зафіксовано 272 випадки, нині хворіють 4 людини.

“Ми спостерігаємо за ситуацією, яка наразі є у Львівській області. Це може свідчити про те, що люди десь розслабились. Ми це бачимо і на Полтавщині, на жаль, так само. На вулиці є люди, які не дотримуються маскового режиму. Ті карантинні заходи, які були запроваджені з самого початку, ми не послаблювали до останнього. Результатом є те, що нині хворіють 4 людини. Якщо так станеться, що на Полтавщині буде різке збільшення випадків COVID-19, то будемо розглядати питання про повернення до більш жорсткого карантину. І це необхідно робити, щоб втримати ситуацію. Розуміємо, що зараз вже відкриті міжобласні сполучення. Поруч знаходяться Харківська й Київська області, де ще зберігається велика кількість хворих. І певна міграція можлива. Щодня цю ситуацію контролюємо й оперативний штаб проводить свої засідання кожного дня”, – розповів Олег Синєгубов.

Нагадаємо, за даними Київської школи економіки, в Україні наявна висока ймовірність посилення карантину в червні.

Станом на 5 червня, в Україні зафіксовано 25 тисяч 963 випадки захворювання, нових випадків за добу – 533. найбільше хворих фіксують у Києві, Львівській та Рівненській областях.

Також з 1 червня на Полтавщині відновили міжобласні автобусні сполучення. З початку літа відновили курсування приміських потягів та далекого сполучення.

Перейти до вмісту