Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Засульська ОТГ провела дистанційний фестиваль народної творчості

З першого року свого існування Засульська об’єднана територіальна громада започаткувала Фестиваль майстрів народної творчості «Україна вишивана».

Це щорічне творче змагання присвячене Всесвітньому дню вишиванки та спрямоване «на зміцнення української державності, пропаганді народної творчості, залучення широкого кола громадськості та творчої інтелігентності для збереження, примноження і популяризації національної культури в світі».

Також визначили, що щороку змінюватимуть «місце локації» фінального дня. Аби всі центри старостинських округів стали господарями свята. Приміром, у 2019-ому яскраве дійство проходило у Войнисі.

Та карантинні обмеження нині внесли певні корективи. Але, не стали на заваді проведенню традиційного фестивалю у 2020-ому.

Цьогорічний, IV – пройшов у дистанційному форматі. Що, в підсумку не вплинуло на активність учасників та якість робіт. До розгляду оргкомітету свої роботи представили 38 мешканців ОТГ. Було визначено лауреатів дипломів І-ІІІ ступенів та переможця в спецномінації «Творчість довдена до досконалості».

У підсумку нагороди отримали 5 майстринь. Вони представляють населені пункти Вищебулатецького та Войнихівського старостинського округів. Переможниць особисто привітали Сергій Бойко, керуючий справами, Інна Скиба, керівник профільного відділу та старости.

Лауреати отримали дипломи та сувеніри.

Перейти до вмісту