Ви тут:
здоров’я Медицина Суспільство 

Який вплив матиме коронавірус на дитину, якщо у вагітної діагностують цю інфекцію: відповідь лікарів

Який вплив матиме коронавірус на дитину, якщо у вагітної буде діагностована ця інфекція розповіли у Національній службі здоров’я.

За актуальними даними, вважається малоймовірним, що вірус у матері може викликати проблеми з розвитком дитини.

Так, згідно з дослідженням британського Королівського коледжу акушерства та гінекології, немає жодних свідчень про підвищений ризик викидня для жінки з COVID-19.

Читайте також: З 22 червня в Україні посилюють контроль за дотриманням карантину

У дослідженні брали участь 427 вагітних, які поступили до лікарень Великобританії у період з 1 березня по 14 квітня 2020 року з коронавірусом у досить серйозному стані.

“Кожна 20-та дитина (всього 12 дітей) мала позитивний тест на коронавірус, але тільки половина з цих дітей – 6 осіб – мали позитивний тест відразу після народження, що говорить про низьку вірогідність передачі коронавірусної інфекції від жінки до дитини”, – йдеться у повідомленні.

Число немовлят, які народилися вчасно, 37 тижнів або пізніше, від жінок з позитивним результатом тесту на коронавірус було аналогічним числу таких дітей, народжених жінками без вірусу, приблизно кожна 10-та дитина.

Оскільки COVID-19 є новим захворюванням, ми оперативно інформуватимемо вас про будь-які нові дані щодо його впливу на дитину та жінку під час вагітності.

Українцям радять продовжувати дотримуватися усіх правил особистого захисту, незважаючи на послаблення карантину в Україні, адже вірус нікуди не дівся. У випадку будь-яких симптомів нездужання одразу повідомте про це свого лікаря.

Нагадаємо, на 22 червня в Україні 37 241 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 1012 летальні, 16 642 пацієнти одужало.

Перейти до вмісту