Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Як перевірити легальність походження алкогольних напоїв, – розповіли в ГУ ДПС Полтавщини

В магазинах пляшки та пакети з алкогольними напоями позначені акцизними марками. Як пересічний громадянин може знати, чи це не підроблені акцизні марка та може бути впевнений в легальності походження даних алкогольних напоїв?

Про це розповіли в Головному управлінні ДПС у Полтавській області.

На даний час Державна податкова служба спільно з Міністерством фінансів України розробили і запустили електронний сервіс “Пошук акцизної марки”, за допомогою якого можна перевірити справжність акцизних марок, якими маркована алкогольна та тютюнова продукція, яку ми, як пересічні покупці, купуємо в роздрібній торгівельній мережі.

На сьогодні даний сервіс працює в пілотному режимі. За допомогою цього електронного сервісу українці зможуть перевіряти легальність походження алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а також здійснювати громадський контроль за обігом підакцизних товарів. 

Для входження до даного сервісу необхідно здійснити вхід за електронною адресою https://cabinet.tax.gov.ua/registers/mark. Ця послуга дає можливість самостійно визначити дату видачі марки акцизного податку, а також суб’єкта господарювання, який її отримав.

Для отримання даних необхідно ввести реквізити, які зазначені безпосередньо на марці акцизного податку, якою маркована алкогольна чи тютюнова продукція.

Наразі, якщо громадянин виявив в обігу алкогольні напої або тютюнові вироби, марковані марками акцизного податку, відомості про які відсутні у сервісі, він може повідомити про це безпосередньо Головне управління ДПС у Полтавській області.

Кожне подане звернення буде розглянуте, у разі встановлення невідповідностей підрозділами податкової служби буде здійснено контрольно-перевірочні заходи стосовно відповідних торгівельних закладів у відповідності до вимог чинного законодавства.  

Перейти до вмісту