Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Як мікрохвильовка впливає на їжу, – розповіла лікар

Лікар-дієтолог Олена Мотова розповіла про перебільшену небезпеку, яку вбачають у впливі мікрохвильовок на їжу. Нагрівання в такій печі не відрізняється від смаження або запікання, стверджує фахівчиня.

Лікарка вважає помилковим думку про те, що їжа, розігріта в мікрохвильовці, шкідлива для здоров’я. Медик підкреслює: обробка їжі в СВЧ-печі є звичайним нагріванням, воно «нічим не відрізняється від будь-якого іншого», того ж смаження або запікання. При цьому не відбувається виділення іонізуючої радіації, не вибиваються електрони з атомів, як це нерідко можна почути про роботу мікрохвильовок, повідомляє ukrhealth.net.

“Мікрохвилі впливають на наш організм точно так же, як і на їжу – вода, що міститься в тканинах, буде нагріватися під їх впливом”, – пояснила експертка.

Мотова закликала не боятися «витоків» мікрохвиль за межі печей – цей страх безпідставний. За словами лікарки, металева дрібнопориста сітка на дверцятах мікрохвильовок повністю блокує «просочування мікрохвиль крізь скло», та й конструкція СВЧ-печей така, що неможливі навіть мінімальні «витоки».

Спеціалістка дала кілька порад щодо безпечного використання популярного кухонного пристрою.

Перейти до вмісту