Ви тут:
Медицина Полтавщина Спорт Суспільство ТОП-новина 

Видатні полтавські спортсмени здали кров у рамках акції до Всесвітнього дня донора

14 червня відзначається Всесвітній день донора крові.

З цієї нагоди протягом тижня полтавці могли здати кров, яка піде на потреби важкохворих людей, які цього потребують.  12 червня до спеціальної акції, яка відбулась в Полтавській обласній станції переливання крові, долучилися видатні полтавські спортсмени — чемпіони світу та Європи.

“Головна моя мета — підтримати челендж “Перемога у нас в крові” та конкретно спортсменів. Це важливо, тому що, по-перше, потрібно оновлювати власну кров. По-друге, це можливість допомогти іншим людям, які хворіють та потребують переливання крові. Насправді, 400 грамів крові великої ролі для нас не зіграють, а іншим можуть по-справжньому допомогти, – розповів чемпіон України та світу з тайського боксу Олег Приймачов.

Для переважної більшості спортсменів це вже не перша подібна акція.

“Я не вперше здаю кров, раніше було в інституті. Кров, яку сьогодні здаю, може бути корисна дитині чи хворій людині”, – вважає чемпіон Європи з боксу серед молоді до 22 років Олександр Погребняк.

Серед присутніх на акції була також керівник Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська.

Слід відзначити, що сам день донора має тривалу історію. 58-а сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, відзначаючи позитивний ефект проведення у 2004 році в цілях сприяння добровільному і безкоштовному донорству крові, прийняла 23 травня 2005 року резолюцію про заснування Всесвітнього дня донора крові. У цей день в 1868 році народився Карл Ландштейнер, австрійський лікар, імунолог, який отримав в 1930 році Нобелівську премію за відкриття груп крові людини.

“Віддати свою кров — це свого року героїзм. Тому сьогодні слід сказати слова вдячності всім людям, які здають кров на потреби людям, які цього по-справжньому потребують. Активні донори — люди, які не чекають донорських днів, а можуть її здати навіть серед ночі, коли це необхідно заради спасіння життя людини”, – розповіла Голова Полтавської обласної організації Червоного Хреста Ірина Плюсніна.

Читайте також: Донори – це герої, – директор обласної станції переливання крові

Напередодні до акції по здачі крові долучилося також керівництво області на чолі з головою Полтавської ОДА Олегом Синєгубовим.

Перейти до вмісту