Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Всеукраїнську школу онлайн можуть продовжити у вересні

Зараз невідомо, як буде організовано навчання з 1 вересня. Бо все залежить від епідеміологічної ситуації в країні.

Втім, загальноукраїнський проект Всеукраїнська школа онлайн, завдяки якому школярі змогли навчатись дистанційно, можуть продовжити у вересні. Про це розповіла в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“На початку березня ми не були готові до такого всеукраїнського переходу на дистанційне навчання. Що буде з епідеміологічною ситуацією і чи буде друга хвиля епідемії в серпні/вересні на жаль, але ми цього зараз сказати не можемо. Такі моніторинги веде МОЗ. Але ми повинні бути більш готові до такого виклику, який був у березні. Ми працюємо зараз над тим, щоб мав продовження проект Всеукраїнська школаонлайн, який можна було б реалізовувати з вересня. Але в якому форматі це буде, поки узгоджуємо“, – розповіла Любомира Мандзій.

Читайте також: Впевнена, що новий навчальний рік для школярів розпочнеться 1 вересня, – Любомира Мандзій

Нагадаємо, у Полтаві розглядають можливість введення дистанційного навчання у разі другої хвилі COVID-19.

Всеукраїнська школа онлайн тривала 10 тижнів під час карантину навесні 2020 року. Трансляція уроків для учнів 1-11 класів здійснювалась на українських телеканалах та YouTube МОН, де зібрала понад 16 млн переглядів.  Проект “Всеукраїнська школа онлайн” – це уроки з 11 предметів, які за чітким розкладом транслювали українські телеканали та YouTube Міністерства освіти і науки. Основна мета проекту  – створити для кожного українського учня, незалежно від місця проживання, ресурсів та можливості підтримати зв’язок зі своїми вчителями, доступ до знань.

Перейти до вмісту