Ви тут:
Медицина Суспільство ТОП-новина Україна 

Відчуття безпеки є уявним, кожен несе особисту відповідальність за своє здоров’я, – Степанов про стрімке зростання кількості хворих

Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив у зверненні щодо рекордної кількості хворих на COVID-19.

“Сьогодні країна встановила новий антирекорд. За добу зафіксовано 689 нових випадків захворювання на COVID-19, 21 людина померла, серед них і один медик. Такої кількості захворювань у нас не було навіть на піку епідемії у квітні. Крім цього, ми спостерігаємо збільшення кількості випадків захворювання вже протягом тижня.

Відчуття безпеки, яке в багатьох з’явилося після пом’якшення карантину, є уявним і не повинно стати приводом для легковажності. Адже вірус нікуди не подівся, він продовжує вбивати людей.

Я ще раз нагадую, що пом’якшення карантину було запроваджено з урахуванням тих заходів безпеки, про які ми говоримо щодня. Це дотримання маскового режиму, часта дезінфекція рук та звернення до лікаря при перших симптомах захворювання.

Кожен українець також несе особисту відповідальність за своє здоров’я, а тому рекомендую не наражатися на небезпеку і не ставити під загрозу своє життя й життя своїх близьких”, – йдеться у зверненні Степанова

Перейти до вмісту