Ви тут:
PROвсе Суспільство 

В Україні опанували технологію вирощування на одному полі риби і кавунів

На Херсонщині одне з фермерських господарств впровадило технологію «рибної» сівозміни.

Ця унікальна розробка дозволяє не використовувати пестициди і вирощувати кавуни органічними, пише AgroPortal.

Зазначається, що рибосівозміна, це коли протягом одного року на одному місці вирощується риба, потім технологічно скидається вода, виловлюється риба, висушується водоймище і на наступний рік на цьому місці вирощують кавун.

“Господарству довелося зменшити площі під вирощуванням риби і потрібно були ідеї, чим можемо замінити та компенсувати ці втрати. Спробували на висушеному ложі водойм вирощувати ягоду, яка на Херсонщині найпопулярніша – кавун. У нас було два шляхи – застосування добрив для збільшення врожаю, але ми обрали інший шлях – екологічного виробництва та отримання додаткової вартості за органічну ягоду», – розповідає керівник фермерського господарства «Лиманськ» Олександр Бритвін.

Фермер розповідає, що господарство вийшло на показники не нижчі ніж інші підприємства, які займаються кавуном за традиційними технологіями вирощування. До речі, саме він ініціював реєстрацією географічного зазначення «Херсонський кавун». Для нього вже створено навіть власний логотип, в якому поєдналися вода й сонце.

поширити новину: