Ви тут:
Медицина Суспільство ТОП-новина Україна 

В Україні карантин продовжили до 31 липня

Про це під час засідання Уряду повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Враховуючи зростання кількості хворих на коронавірус, ми продовжуємо адаптивний карантин до 31 липня. Розглянемо запропонований МОЗ оновлений підхід до адаптивного карантину, який передбачає можливість посилення карантину в окремих регіонах. Якщо цього вимагатиме ситуація”, – повідомив Денис Шмигаль.

Посилення карантинних обмежень можуть встановлюватися щодо:

проведення спортивних, культурних, релігійних та інших масових заходів;
діяльності закладів, які надають послуги з розміщення;
роботи метрополітену;
перевезення пасажирів у всіх видах сполучень;
відвідування закладів дошкільної освіти;
роботи культурних закладів, фітнес-центрів та спортзалів;
діяльності закладів харчування.

Денис Шмигаль нагадав, що карантин в Україні не скасований.

“Коронавірус нікуди не зник. Ми розуміємо, що українці втомилися від карантину в будь-якій формі. Але наразі, більш ефективного способу протистояти COVID-19 не існує. Тому, закликаю всіх не забувати про масковий режим, дезінфекцію та соціальну дистанцію – це ті дії, які захистять нас від коронавірусу, хоча б до того, поки з’явиться вакцина”, – додав Шмигаль.

Також сьогодні на засіданні Уряду розглянуть зміну початку робочого дня для різних галузей для того, щоб розвантажити громадський транспорт у час “пік”.

Нагадаємо, забороняється перебування в громадських будинках, спорудах та транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту. А в транспорті заборонятиметься перевезення пасажирів в кількості більше, ніж передбачено місць для сидіння

Перейти до вмісту