Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

В ОТГ Полтавщини впроваджується програма “Соціальна громада”

Про впровадження програми “Соціальна громада” під час апаратної наради розповіла директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко.

5 ОТГ були пілотними з впровадження програми “Соціальна громада”.

“Впровадження цієї програми забезпечить оформлення допомоги мешканцям на місцях. Для подачі документів не потрібно буде їздити у район. Люди мають подавати документи за місцем проживання. Програма надасть можливість електронно відправляти ці документи до управління, що значно скоротить призначення допомог”, – повідомила Людмила Корнієнко.

На Полтавщині на 100% забезпечують прийом документів, тобто вже діє програма “Соціальна громада”, лише 15 ОТГ. Ще 13 ОТГ знаходяться в стадії підключення до Програми, в стадії опрацювання — 17.

У Лохвицькій та Засульській ОТГ не забезпечують навіть прийом документів.

“На даний момент діє 38 державних соціальних програм. В області вони охоплюють 60% населення. 55% одержувачів допомог мешкають у сільських населених пунктах”, – додала Корнієнко.

“Не зволікайте, а підключайтесь, адже на сьогодні є ОТГ, які навіть не в стадії опрацювання”, – наголосила заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко.

Перейти до вмісту