Ви тут:
Суспільство Україна 

В дитячих садочках мають дотримуються вимог постанови Головного санітарного лікаря, – ЦГЗ

Приводячи та забираючи дитину, батьки  мають використовувати захисну маску та дотримуватись фізичного дистанціювання (не менше одного метра) з іншими людьми.

Не слід дозволяти дитині брати з собою в садочок іграшки з дому та забирати іграшки з садочка до дому, радять у Центрі громадського здоров’я.

В дитячих садочках мають дотримуються вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 25 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Якщо вдома у дитини з’явились респіраторні симптоми (кашель, нежить, біль у горлі), навіть якщо вони ледь виражені, не слід вести малюка до садочка. Так ви наражатимете на небезпеку вихователів, інших дітей та їх родини. У випадку респіраторних симптомів у дитини обов’язково зверніться до сімейного лікаря або педіатра.

Використовуючи антисептики для рук, слід звертати увагу з якого віку, за інструкцією виробника, цим засобом може користуватися дитина.

Саме батьки мають бути прикладом для дитини щодо правил дотримання фізичного дистанціювання, гігієни рук, респіраторної гігієни та етикету кашлю.

Важливо навчати дитину цим правилам. Це можна робити в ігровій формі або використовуючи розроблені дидактичні матеріали. 

Перейти до вмісту