Ви тут:
Суспільство Україна 

У цьому році буде багато дешевої картоплі, – голова Союзу українського селянства

Як заявив Іван Томич, голова Союзу українського селянства, у тих регіонах, де картопля є основною культурою, за попереднім прогнозом, буде хороший урожай картоплі, і зберуть його на 50% більше, ніж в минулому році. Це безпосередньо вплине на цінову політику. Порівняно з минулим роком картопля буде на 40−50% дешевшою.

“А от що стосується ранніх овочів, таких як огірки, помідори, капуста, ситуація не дуже райдужна. Однак нічого критичного немає. При цьому ціни на них поки високі і найближчим часом опускатися не будуть”, – цитує слова експерта golos.ua.

За його словами, дефіцит на ринку ранніх овочів перекривають за рахунок ввезення імпортних овочів. Що стосується пізніх овочів, зокрема, цибулі, буряка і моркви, поки прогнозувати складно. Не виключено, що овочі борщового набору в цьому році будуть дешевше, так як, схоже, що урожай буде в цьому році кращий, ніж в 2019 році.

Щодо пізніх овочів, зокрема, цибулі, буряка і моркви, поки прогнозувати складно. Експерт не виключає, що овочі борщового набору в цьому році теж будуть дешевші.

Перейти до вмісту