Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятині обирають місце для відкриття картинної галереї та музею

У Пирятинській ОТГ шукають приміщення для відкриття картинної галереї та розширення краєзнавчого музею. Про це йшлося під час зустрічі міського голови Олексія Рябоконя з Головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим’юк. 

Про це повідомили у Пирятинській міській раді.

Під час зустрічі йшлося про відкриття музею та картинної галереї у старовинній будівлі в центрі міста по вулиці Соборній (на території школи №4). Там планують провести  експертизу. Обговорили також долю пирятинської бруківки, фрагменти якої відділ культури і туризму міської ради пропонує залишити як туристичні магніти та елементи культурної спадщини нашої громади. Ольга Герасим’юк переконана, що ця бруківка є історією і значно вигідніше презентує наше місто, ніж сучасний асфальт. Проте міський голова наголосив, що частину закладеної бруківкою площі доведеться зменшити, аби залишити більшу зелену зону в центрі міста. 

З начальником відділу  містобудування,   архітектури та  житлово-комунального господарства Мариною Зергані обговорили проблему зовнішньої реклами на фасадах історичних будинків. Зокрема шукали механізми впливу на місцевий бізнес у цьому питанні.

Фото: Пирятинська міськрада

 

Перейти до вмісту