Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

У Краєзнавчому музеї відкрили виставку, присвячену одному із засновників Міжнародного Олімпійського комітету

Виставка триватиме до кінця тижня.

До Міжнародного олімпійського дня, який відзначається 23 червня, у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського за участі Полтавського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та ДЮСШ ім. О. Бутовського Полтавської обласної ради відкрито експрес-виставку «Олексій Бутовський: відродження пам’яті».

“До 1998 року у нас на Полтавщині практично ніхто не знав про нашого видатного земляка Олексія Бутовського. Саме цього року розпочалися перші дослідження постаті цієї людини. Ми подавали запити до нашого обласного архіву, а у 2003 року поїхали до його рідного села, яке, на жаль, вже не існує, – розповів директор Полтавського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Людмила Калаптуровська.

Олексій Дмитрович Бутовський – уродженець Полтавщини, відомий як основоположник теорії та методики фізичного виховання кінця XIX – початку XX ст. Разом із кращими фахівцями світу з питань спортивного руху став соратником ентузіаста та ініціатора відродження сучасних Олімпійських ігор барона П’єра де Кубертена.

На виставці представлені матеріали, які висвітлюють діяльність полтавців — ініціаторів увічнення пам’яті міжнародного спортивного діяча: фотографії з колекції ДЮСШ О. Бутовського, керівники та тренерський склад якої першими привернули увагу громадськості до постаті Бутовського, важливі документи з історії спорудження пам’ятника олімпійцю, нагороди Людмили Калаптуровської — активної популяризаторки педагогічної та олімпійської спадщини Бутовського, а також література, присвячена вченому-практику, та його твори.

За словами організаторів, виставка триватиме до кінця тижня.

Перейти до вмісту