Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Цього дня у різні роки загинули троє військових з Полтавщини

7 червня у Києві відбувся традиційний церемоніал вшанування військовослужбовців, які загинули цього дня у різні роки та внаслідок російської збройної агресії на Cході України.

У заході на території Міністерства оборони України взяли участь керівництво, офіцери та працівники структурних підрозділів оборонного відомства і Генерального штабу ЗС України, повідомляє Міноборони

Дзвін Пам’яті сьогодні пролунав 5 разів. За даними сайту “Книга пам’яті полеглих за Україну”, 7 червня у 2015, 2016 та 2019 роках загинули троє військовослужбовців з Полтавщини.

Старший сержант 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Андрій Кнуренко.

Народився 4 квітня 1959 року у  селі Гоголеве, Шишацького району. Загинув 7 червня 2016 року під час несення військової служби в районі смт Велика Новосілка (Донецька область). Залишилися дружина та троє дорослих дітей. Похований  у Світловодську, Кіровоградської області.

Головний старшина Маріупольського загону морської охорони Антон Маслій.

Народився 8 серпня 1989 року у селі Прилівка Козельщинського району. Загинув 7 червня 2015 року, підірвавшись на плавучому вибуховому пристрою, керуючи малим катером Морської охорони Держприкордонслужби UMC-1000 під час виконання завдань у 2 милях від входу в порт Маріуполь. Залишилася дружина. Похований у селі Приліпка Козельщинського району.

Старший лейтенант окремого загону спеціального призначення “Азов” Дмитро Пругло.

Народився 27 грудня 1990 року у Полтаві. Загинув 7 червня 2019 року під час прицільного артилерійського обстрілу позицій ЗСУ поблизу смт Новолуганське на Світлодарській дузі внаслідок прямого влучення 122-мм снаряду в траншею (бійці облаштовували нову позицію). Залишились мати й дружина. Похований у Полтаві.

 

Перейти до вмісту