Ви тут:
Суспільство Україна 

Щоденні антирекорди захворюваності відбуваються через порушення карантину, – Максим Степанов

При дотриманні заходів, розроблених урядом України для стримування поширення коронавірусної інфекції, не може відбуватися значного зростання кількості хворих.

Про це після вивчення питання з епідеміологами повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час традиційної наради щодо запобігання поширенню COVID-19, яка відбулася під головуванням Володимира Зеленського, повідомили в Офісі Президента.

За словами Максима Степанова, у деяких країнах заходи пом’якшують навіть більше, ніж в Україні. Тож щоденні антирекорди захворюваності відбуваються через порушення карантину.

Водночас у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що за останні три дні втричі збільшили кількість штрафів для підприємств і закладів, які порушують карантин. Найбільше проблем у МВС бачать з громадським транспортом, де постійно порушуються дистанція та масковий режим. Також проблеми існують зі скупченнями людей. Загалом уже накладено штрафів на понад 5 мільйонів гривень.

Володимир Зеленський наголосив, що вважає недостатньою роботу з роз’яснення людям потреби дотримання карантинних заходів після пом’якшення правил.

Перейти до вмісту