Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Що їсти у спеку, а від чого краще відмовитися: поради дієтолога

Настала спека, а разом з нею і дилема “що б такого з’їсти, а то їсти не хочеться”. Дієтолог Вікторія Кляуз розповіла на своїй сторінці в Instagram, що їсти в спеку, щоб добре себе почувати і бути здоровим, а від чого краще в таку погоду утриматися.

Есперт зазначила, що важливо дбати про водний баланс. А воду ми отримуємо не тільки з питвом, але і з їжею, передає РБК-Україна.

Включаємо водянисті продукти:

помідори, огірки, болгарський перець на 90-95% складаються з води;
зелені овочі – стебла селери, листя салату особливо гарні! Кабачок і брокколі теж належать до цієї категорії, але лише в сирому вигляді, а ось в приготованому – рідини у них в рази менше;
ягоди – полуниця, малина, черешня, але, на відміну від зелені, у своєму складі містять цукор.

Страви з високим вмістом води – супи і їх варіації Плюс ще в тому, що бульйон/заготовки можна порційно заморожувати і зберігати 1-3 місяці, що полегшить кухонні клопоти в спекотний період.

Від чого краще відмовитися:
солона їжа і пиття, щоб не загострювати відчуття спраги Лайфхак: сік і цедра лимона зменшують потребу в солі, а значить і влітку лимон знадобиться!

копченої, обсмаженої, жирної їжі – в спеку судини розширюються, кров тече повільно, стає густішою Тому засвоєння та обмін речовин сповільнюються Після “жирного” обіду разом із ситістю з’являється дискомфорт і важкість, іноді і сонливість А треба відчувати бадьорість і прилив сил!

солодощі – хоч печеньки, хоч солодка газована вода. Часом солодощі містять ще й величезну кількість низькоякісних жирів. Отримуємо “два в одному” важку їжу, яка провокує спрагу.

поширити новину: