Ви тут:
Прес-релізи Суспільство 

Ритейл виходить на докарантинний рівень – ПриватБанк

За підсумками травня 2020 року товарообіг в основних секторах роздрібної торгівлі вийшов на докризовий рівень і практично досяг показників лютого 2020 року.

Про це повідомили в ПриватБанку, проаналізувавши кількість і обсяг оплат товарів банківськими картками в мережі POS-терміналів за п’ять місяців 2020 року.

З карантину без втрат на цей час виходить продуктовий ритейл. Згідно з аналізом обсягів оплат покупок картками в мережі торгових терміналів банку, в березні й квітні 2020 року у порівнянні з лютим безготівковий оборот в мережах продовольчих магазинів зріс на 25%. У травні безготівковий оборот в продуктовій мережі був вищим в порівнянні з лютим на 23%.

Найбільше в перші місяці карантину виріс безготівковий оборот в мережі аптек і магазинів медичних товарів – в березні він збільшився в порівнянні з лютим на 30%. Водночас, в травні, безготівковий оборот в аптечній мережі впав на 18% в порівнянні з лютим.

Найзначнішим падіння безготівкового обороту за час карантину було на ринку електроніки та побутової техніки. Якщо в березні падіння оборотів склало 10% в порівнянні з лютим, то вже у квітні 43%. При цьому, в травні 2020 року обороти в цьому секторі торгівлі повернулися на докарантинний рівень

Також за підсумками травня 2020 року, практично докарантинного рівня досягли безготівкові обороти в мережах АЗС, де в квітні було відзначено падіння продажів на 20%.

Нагадаємо, в березні з початком карантину в Україні ПриватБанк ввів заходи з підтримки бізнесу, який приймає оплату за товари і послуги cashless через мережу POS-терміналів банку. Протягом періоду дії “жорсткого” карантину ПриватБанк не нараховував фіксовану комісію торговельним підприємствам, які користуються POS-терміналами.

Перейти до вмісту