Ви тут:
Суспільство 

Реальна кількість випадків коронавірусу в Україні досягла 150 тисяч — дослідження KSE

Київська школа економіки (KSE) створила власну епідеміологічну модель, яка має вирахувати справжню кількість людей в Україні, які заразились коронавірусом. За оновленими даними, інфекцію вже підхопили близько 150 тисяч людей.

Про це йдеться у презентації KSE, повідомляє Громадське.

Епідеміологічна модель організації свідчить, що наразі при 40 тисячах офіційно підтверджених випадків захворіли 150 тисяч людей.

«Наша країна виявляє нові випадки співставно із середнім значенням у світі — 30%», — йдеться у повідомленні.

Модель KSE має три сценарії розвитку епідемії — жовтий (помірний), чорний (песимістичний) та зелений (оптимістичний).

«Динаміка відповідає «жовтому» сценарію, за яким можна прогнозувати близько 4 000 померлих до кінця 2020 року. За такого сценарію, адаптивний карантин триватиме весь рік», — кажуть у школі.

У дослідженні зазначається, що ймовірним залишається як чорний сценарій (7 тисяч померлих на кінець року), так і жовто-зелений — 2 500 смертей на кінець року.

«За такого сценарію можливе повне зняття карантину з 1 серпня. Жовто-зелений сценарій можливий за умов посиленого дотримання вимог індивідуального захисту — масочний режим, миття та дезінфекція рук, соціальне дистанціювання», — кажуть у KSE.

Також там наголошують, що в цілому поширення COVID-19 у світі відповідає загальній сезонній динаміці грипоподібних захворювань за винятком країн Східної Європи та США. Загалом ситуація не оптимістична.

«Поширення захворювання в країнах субтропічного клімату є швидшим за сезонне затухання в країнах помірного клімату – світ входить в новий пік, не вийшовши з попереднього», — йдеться у дослідженні.

Перейти до вмісту