Ви тут:
Суспільство Україна 

Рада відхилила програму Уряду: Шмигаль не отримав імунітет

Верховна Рада України не підтримала оновлену програму діяльності Уряду та не дала йому річний імунітет від відставки. За програму проголосували всього 207 депутатів – 176 представників “Слуги народу” та група “Довіра”.

Кабмін Дениса Шмигаля працює з 4 березня 2020 року. Конституція передбачає, що схвалення програми уряду дало б йому імунітет від звільнення на рік. Про це повідомляє bbc.com

“Парламент не підтримав програму діяльності Уряду. Але для нас це нічого не змінює. Ми продовжимо виконувати намічені завдання. Це і підтримка українського виробника, підтримка малого та середнього бізнесу, це підтримка енергетиків, фермерів та багато інших кроків, яких очікує суспільство. Я неодноразово казав, що наш Уряд не цікавить імунітет — нас цікавить добробут країни.

Програма діяльності — це була можливість для депутатів продемонструвати єдність політикуму та турботу про людей. І я дякую тим народним обранцям, які підтримали наші спільні напрацювання”, – написав Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

 

Перейти до вмісту