Ви тут:

Полтавський ГЗК розпочинає власну програму тестування працівників на наявність антитіл до коронавірусу

Полтавський ГЗК – чи не єдине підприємство України, яке запускає власну програму тестування співробітників на наявність антитіл до SARS-CoV-2. Ця програма охопить працівників як Полтавського, так і Єристівського та Біланівського гірничо-збагачувальних комбінатів. Усі три підприємства входять до складу Ferrexpo.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

У рамках заходів із попередження захворюваності на коронавірусну інфекцію серед працівників керівництвом підприємства прийняте рішення про проведення масового тестування працівників  на виявлення імуноглобуліну G та на сумарні антитіла (імуноглобуліни A, M, G). Тестування на виявлення імуноглобуліну G  розпочнеться уже наступного тижня. У першу чергу будуть протестовані ті працівники, які перенесли пневмонії, починаючи з осені 2019 року і до теперішнього часу.

Тестування проводитиметься силами медико-санітарної частини Полтавського ГЗК. Для проведення тестів на виявлення антитіл до вже наявного лабораторного обладнання проводиться закупівля додаткового, яке дасть змогу збільшити кількість проведених тестів за добу, а також усуне небезпеку можливого зараження працівників лабораторії, оскільки дає змогу аналіз зразків крові проводити повністю в автоматичному режимі. Тестування проводитимуться за письмової згода працівників і будуть для них повністю безкоштовними.

“Проведення тестування дасть змогу побачити об’єктивну картину того, чи переносили працівники підприємства захворювання на COVID-19 до офіційної появи перших випадків захворювання в державі або, можливо, перехворіли за останній час у безсимптомній формі. Також це дасть змогу спрогнозувати та ефективно ​спланувати подальші профілактичні заходи і роботу комбінату восени цього року, коли, за прогнозами МОЗ України та ВООЗ, може початися нова хвиля захворювання”, – зазначають на підприємстві.

Перейти до вмісту