Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Опікуємося питаннями добудови басейну, термомодернізації школи”, – Олег Синєгубов відвідав Щербанівську ОТГ

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов побував у навчальних закладах Щербанівської об’єднаної територіальної громади, оглянув об’єкти будівництва на території ОТГ. У районному Будинку культури, що в Щербанях, поспілкувався з місцевою громадою, зокрема, з представниками галузей культури і медицини.

Про це повідомили в Полтавській ОДА.

«Це перший офіційний візит до Полтавського району, хоч щодня ним проїжджаємо. Однак вирішуємо й завдання, які виникають і на цій території. Зокрема, наприклад, у межах програми Президента «Велике будівництво». Опікуємося питаннями добудови басейну, термомодернізації школи. Останню плануємо профінансувати через Державний фонд регіонального розвитку. Є низка завдань, які маємо спільно вирішувати. На умовах співфінансування це зробити значно легше, а не чекати наповнення бюджету ОТГ й використовувати лише його. На жаль, ми ще на стадії боротьби з поширенням коронавірусу. Полтавщина друга з-поміж областей, де найменше хворих. Тенденція по Харківській і Київській областях дає нам не дуже втішні прогнози. Проте сподіваємося, що великого приросту хворих не буде. Вживаємо всіх необхідних заходів», – сказав Олег Синєгубов.

Під час зустрічі з громадою одна з проблем, яку порушили – будівництво сміттєпереробного заводу. Олег Синєгубов зауважив, що цю проблему потрібно вирішувати  системно. Найближчим часом презентують єдину і комплексну Програму утилізації твердих побутових відходів.

«Найгостріше питання – розташування майбутнього комплексу, адже людей роками лякали негативним впливом на довкілля. Наше першочергове завдання – роз’яснювати громадам переваги сміттєпереробних заводів. Це – робочі місця, інвестиції, майбутня ресурсна база для подальшого виробництва. Ми будемо вести перемовини, наводити досвід європейських країн і шукати компроміс», – сказав Олег Синєгубов.

Також людей цікавило питання,  що буде після реформи децентралізації. Голова ОДА наголосив, що перспектива за об’єднаними територіальними громадами й майбутніми 4 субрегіональними районами.Повноваження, фінанси й податки будуть в ОТГ.

“Наголошую – перспектива за об’єднаними територіальними громадами. Повноваження, фінанси й податки будуть в ОТГ. При цьому на найвищому законодавчому рівні ще тривають дискусії щодо ролі обласних державних адміністрацій. Децентралізація – це не про «довідки за 80 кілометрів». Це – про ефективне управління і розвиток”, – написав Олег Синеєгбов у своєму Telegram-каналі.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту