Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Олександр Шамота назвав “незаконною забудовою” будівництво в центрі Полтави

Будівництво одноповерхового офісу, який споруджують в Полтаві упритул до Кадетського корпусу, є не законним. Про це написав на своєму Telegram каналі в.о. міського голови Полтави Олександр Шамота.

“Попереджаю всіх потенційних інвесторів: Ніхто жодних дозволів на спорудження будинку не давав і не дасть. Не треба вкладати гроші в те, що ніколи не буде побудовано, сьогодні, щоб потім не оббивати пороги всіх правоохороних органів завтра”, – наголосив він.

Нагадаємо, що про будівництво біля історичної будівлі Петровського Полтавського кадетського корпусу стало відомо влітку 2017 року на черговій сесії Полтавської міськради. Проте депутати це питання з розгляду зняли.

Тому, як повідомляє Інтернет-видання Полтавщина, на початку 2018 року, забудовник змінив плани. Замість багатоповерхівки фірма пообіцяла збудувати на тій ділянці одноповерховий офіс з підземним паркінгом. Роботи на місці подали як реконструкцію нежитлових приміщень (майстерні) з добудовою під нежитлові приміщення громадського призначення з підземним паркінгом. Дозвіл від Полтавської міської ради на подібну реконструкцію отримувати вже не потрібно було.

Втім, уже у квітні 2018-го стало відомо, що посередники продають квартири у новобудові з адресою тієї будівлі, яку зводять у дворі Кадетського корпусу.

Як пише ІВ “Полтавщина”, те, що зараз будують упритул до Кадетського корпусу, відрізняється від паспорта об’єкта на початку будівництва. Над зведеним першим поверхом робітники роблять кладку із прорізами, якої просто немає на зображеннях проекту.

 

Перейти до вмісту