Ви тут:
Культура Суспільство Україна 

На UA: Радіо Культура відзавтра стартує “Філармонійний маратон”: презентуюють усі 23 філармонії України

Уже завтра, 1 липня, на UA: Радіо Культура стартує безпрецедентний за масштабами проєкт «Філармонійний маратон» — у прямому ефірі презентують усі 23 філармонії країни. Марафон триватиме щобудня з понеділка по п’ятницю в межах програми «Музична сієста». Початок о 13:10.

Кожен випуск проєкту присвячений одній із філармоній, повідомили на сайті suspilne.media. У марафоні — унікальні факти з історії українських філармоній, музика у виконанні солістів і колективів, а також жива розмова в ефірі з очільниками філармоній та художніми керівниками.

Розпочне марафон Харківська філармонія, новий органний зал якої — єдиний у країні, що за часи незалежності створили з нуля. 2 липня слухачі почують про Національну філармонію України — головну філармонійну сцену країни. 3 липня в прямому ефірі говоритимуть про Житомирську філармонію, до складу якої належить один із найкращих українських хорових колективів — «Орея».

«Філармонійний маратон» триватиме місяць. Саме стільки часу потрібно, щоб розповісти про всі філармонії України. Прикро, що ми втратили зв’язок із філармоніями Донецька, Луганська й Криму. «Філармонійний маратон» — це подарунок усім поціновувачам класики, джазу, фольку та ретро від музичної редакції UA: Радіо Культура», — прокоментував головний редактор музичної редакції UA: Радіо Культура й куратор проєкту Олександр Пірієв.

Ведучі «Філармонійного маратону» — Ірина Пашинська, Світлана Галась, Надія Радкевич, Наталія Попудрібко, Наталія Писанка та Олександр Пірієв. 

Фото: Харківська філармонія

Перейти до вмісту