Ви тут:
Спорт Суспільство 

“Ліверпуль” сьогодні може стати чемпіоном АПЛ

“Червоні” вже в четвер можуть оформити чемпіонський титул.

Як повідомляє football.ua, у матчі 31-го туру АПЛ Ліверпуль здобув розгромну перемогу над “Кристал Пелас” з рахунком 4:0 і зробив ще один крок на шляху до довгоочікуваного чемпіонського титулу.

Команда Юргена Клоппа може гарантувати перше місце за підсумками сезону вже в четвер, якщо “Манчестер Сіті” втратить очки у зустрічі з “Челсі”.

Останній раз “Ліверпуль” ставав чемпіоном Англії у сезоні 1989-90 років.

«Ліверпуль» (англ. Liverpool Football Club) — англійський професійний футбольний клуб з однойменного міста. Команда виступає у Прем’єр-лізі.

«Ліверпуль» виграв чемпіонат першого дивізіону 18 разів, кубок Англії — 7 разів, кубок Ліги — 8 разів, кубок чемпіонів — 6 разів й кубок УЄФА — 4 рази.

Із часу свого заснування у 1892 році, «Ліверпуль» завжди грав на стадіоні «Енфілд».

Уболівальники клубу причетні до двох великих трагедій. У травні 1985 року на стадіоні «Ейзель» перед фіналом кубку чемпіонів внаслідок обвалу стіни, спричиненого безладами на трибунах, загинуло 35 вболівальників «Ювентуса». У 1989 р. 96 вболівальників «Ліверпуля» втратили життя на стадіоні «Гіллсборо» внаслідок тисняви.

during the UEFA Champions League Group C match between Paris Saint-Germain and Liverpool at Parc des Princes on November 28, 2018 in Paris, France.

Червоний — основний колір форми з 1896 року. Гімном клубу є пісня під назвою «You’ll Never Walk Alone».

Перейти до вмісту