Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кременчуцькі депутати погодили реалізацію проєкту “Енергоефективна Раківка”

На пленарному засіданні сесії міської ради депутати погодили рішення щодо взяття запозичення від Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) для реалізації проєкту будівництва комунальних теплогенеруючих потужностей на правобережжі  Кременчука.

Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Наприкінці грудня 2020 року мають бути проведені тендерні процедури з вибору виконавця робіт із реалізації проєкту  «Енергоефективна Раківка». Відповідно вже  у 2021 році – розпочатися  будівництво теплогенеруючих потужностей на правобережжі Кременчука.   

У мікрорайоні Раківка  планують побудувати 2  сучасні котельні загальною потужністю 44 МВт. Із них, одна з нових котелень буде більш потужною (40 МВт)  працюватиме на природному газу та відповідатиме за подачу тепла в оселі жителів. Друга котельня  використовуватиме біопаливо для забезпечення споживачів гарячим водопостачанням.  Окрім того, проєктом передбачається покращити технічний стан теплових мереж, які потім будуть підключені до нових котелень, та встановити індивідуальні теплові пункти, які регулюватимуть температуру теплоносія.

Будівництво нових теплогенеруючих потужностей на Раківці надасть можливість не тільки безперебійно забезпечувати теплом і гарячою водою жителів Раківки, а й  здешевити тарифи на ці послуги. 

Фото: Кременчуцька міськрада

Перейти до вмісту