Ви тут:
Суспільство 

Бізнес витрачає на рекламу в інтернеті більше ніж на традиційні ЗМІ, — GroupM

Витрати бізнесу на рекламу в інтернеті цього року вперше перевершать витрати на рекламу у традиційних ЗМІ, прогнозує агентство GroupM, що належить британському рекламному концерну WPP. Про це,як пише “Детектор мдіа“,  повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Financial Times.

За інформацією видання, зміни у рекламному секторі були прискорені пандемією коронавірусу. Згідно з прогнозом GroupM, глобальний обсяг витрат на рекламу у 2020 році становитиме $530 млрд, і на частку інтернет-реклами (без урахування власної онлайн-реклами традиційних ЗМІ) припадатиме більше ніж половина цієї суми.

Загальний показник витрат, як очікується, зменшиться на 11,8% цього року, і втрати будуть розподілені між старими і новими формами реклами нерівномірно, зазначають експерти GroupM.

За їхніми оцінками, річні витрати бізнесу на інтернет-рекламу, зокрема, у сервісах Google, Facebook та Alibaba, зменшаться на 2,4%, у той час як витрати на розміщення реклами в традиційних ЗМІ, включаючи телебачення і газети, впадуть на 20,7% навіть із урахуванням їхньої власної онлайн-реклами.

«В останні три місяці ми спостерігали прискорення зростання ринку інтернет-реклами, – зазначає засновник рекламного агентства The&Partnership Джонні Хорнбі. – Це пов’язано з різким стрибком кількості людей, які почали проводити час онлайн, а також зростанням онлайн-шопінгу, обсяги якого переважно збережуться».

На думку аналітика GroupM Браяна Уізера, витрати малого бізнесу на рекламу стають важливішою частиною ринку, і саме вони «є основною причиною того, що частка витрат на інтернет-рекламу перевищить 50% всіх рекламних витрат”».

Згідно з прогнозом GroupM, витрати бізнесу на телевізійну рекламу у 2020 році впадуть на 17,6% і збільшаться на 6% у 2021 році, на рекламу в газетах – зменшаться відповідно на 26% і 2,5% цього і наступного року.

 

Перейти до вмісту