Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Завдяки співпраці з міжнародними партнерами у Миргороді планують реконструювати гімназію

Миргород вже багато років постійно  співпрацює з німецьким товариством з міжнародного співробітництва GIZ та Асоціацією енергоефективних міст України. Наразі завершено виготовлення проєктно-кошторисної документації з висновком державної будівельної експертизи по реконструкції будівлі Миргородської гімназії імені Т.Г.Шевченка. Міжнародні партнери сплатили частину коштів та надали експертні консультації.

У кінці минулого року заявка на співфінансування виготовлення документації з реконструкції Миргородської гімназії імені Т.Г.Шевченка стала переможцем ІІІ етапу конкурсу, організованого в рамках Механізму Підтримки послуг з енергоефективності для громадських будівель в рамках проекту “Енергоефективність в громадах ІІ”, який реалізується компанією “Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH” за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), повідомляють у міській раді.

Відділ муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Миргородської міської ради підготував заявку для участі у конкурсі та здійснював документальний супровід проєкту. Замовником документації з комплексом енергозберігаючих та енергоефективних заходів по будівлі гімназії є відділ капітального будівництва. Основні енергоефективні заходи, що увійшли до документації: утеплення фасаду будівлі з утепленням стін підвалу нижче рівня ґрунту, встановлення припливно-витяжної вентиляції з рекуперацією тепла, балансування системи опалення тощо. Проєктно-кошторисну документацію по проєкту “Реконструкція будівлі Миргородської гімназії імені Т.Г.Шевченка по вул.Гоголя, 90, м.Миргород Полтавської області” планується використовувати для підготовки інвестиційних проєктів для забезпечення фінансування реконструкції.

Перейти до вмісту