Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

З 1 червня у Миргороді планують відкрити дитсадки

Із 1 червня у Миргороді планують відновити роботу закладів дошкільної освіти.

Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Відповідно до рекомендацій МОЗ України щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), визначені правила прийому дітей  дошкільного віку до ЗДО.

  1. Перед початком зміни буде проводитися температурний скринінг усім працівникам закладу дошкільної освіти.
  2. З метою недопущення розповсюдження будь-яких інфекційних захворювань прийом дітей у заклад дошкільної освіти буде можливим за умови наявності медичної довідки від сімейного лікаря з відміткою про можливість відвідувати дитячий заклад.
  3. Ранковий прийом дітей до закладу та передачу після закінчення дня проводитиме вихователь групи на території закладу за межами його будівлі. Батьки або особи, які їх замінюють, повинні одягати респіратор або захисну маску так, щоб були покриті рот і ніс.
  4. При вході у заклад буде проводитись температурний скринінг дітей (початковий) та кожні 4 години (поточний) з занесенням показників у відповідний журнал. Діти, у яких буде виявлено температуру тіла понад 37,2˚С або ознаки респіраторних захворювань, ізолюються з відповідними інформуванням медичного працівника та батьків.
  5. Всі протиепідемічні заходи, спрямовані на захист дітей (термометрія, миття рук, навчання правилам етикету), проводитимуться в ігровій формі та за особистим прикладом працівників закладу.
  6. Прийом нових дітей до ЗДО здійснюватиметься відповідно до ЗУ «Про дошкільну освіту» та «Положення про дошкільний навчальний заклад» із 1 вересня 2020 року.

 Педагоги закладів дошкільної освіти, виконавчі органи місцевого самоврядування максимально забезпечать усі необхідні безпечні умови для відновлення роботи дитячих садочків.

Фото today.ua

Перейти до вмісту