Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Які помилки під час дистанційної роботи викликають болі у спині, – назвав лікар

Біль у спині – поширена проблема, яка може впливати на наше повсякденне життя. Коли через карантин багато людей перейшли на дистанційну роботу, скарги на біль у спині сильно почастішали. Він може заважати вам працювати і спричиняти величезний дискомфорт, пише Жіночий світ.

Причин болю в спині може бути багато – від неправильної постави до відсутності фізичних вправ. Працюючи з дому ми часто робимо помилки, які можуть призвести до появи болю в спині.

Доктор Сатнам Сінгх Чхабра пояснює: “Неправильна поза та організація робочого місця є головними причинами проблем з хребтом та спиною в довгостроковій перспективі”.

Основними факторами появу болю в спині є:

Сидячий спосіб життя. Це найпоширеніша причина болей у спині в сучасних людей. Тривала відсутність фізичної активності, коли людина переважно сидить чи лежить, може стати причиною спінальних прлблем в довгостроковій перспективі.

Неправильна поза. Робота на ноутбуках з диванів, часом навіть з положення лежачи, – це дуже поширена причина проблем із хребтом серед тих людей, які працюють з дому. Це сильно збільшує тиск на м’язи спини та міжхребцеві диски.

Неправильно облаштоване робоче місце. Якщо ви працюєте не на дивані, а як і належить, за столом, ви все одно ризикуєте отримати проблеми зі спиною. Надто низько чи надто близько розташований монітор, який змушує нас постійно сидіти зігнувшись, може призвести до розтягнення м’язів спини та деформувати міжхребцеві диски, що завдає сильного болю та може призвести до важких ускладнень.

Однак, дотримуючись активного способу життя та регулярно виконуючи вправи на гнучкість та розтяжку, більшості проблем з хребтом можна запобігти.

Перейти до вмісту