Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Як в Україні запускатимуть пасажирський транспорт в умовах карантину

Відновлення пасажирського перевезення в Україні в умовах карантину розпочнуть з автобусних перевезень. Але поки що про конкретні дати не йдеться.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій в Новое время.

На першому етапі відновлення регулярного пасажирського сполучення запрацюють автостанції, міські (крім маршрутних таксі) і приміські перевезення в межах одного району, пізніше — внутрішньообласні;  пасажирська авіація внутрішнього сполучення та розпочне курсувати частина приміських поїздів та окремих пасажирських поїздів дальнього сполучення.

Читайте також: Приміське залізничне сполучення відновлюватимуть у два етапи

Другий і третій етапи полягатимуть у відновленні міжобласних та міжнародних маршрутів автоперевезень; відновленні руху всіх пасажирських поїздів по Україні; здійснення авіаперевезень міжнародного сполучення та курсування поїздів у міжнародному сполученні.

Також сформували правила дотримання карантинних обмежень для пасажирів, водіїв, автостанцій, “Укрзалізниці”, авіаперевізників при відновленні пасажирського транспорту.

Пасажири повинні мати засоби індивідуального захисту (захисна маска чи респіратор).

Водії також повинні мати засоби індивідуального захисту, контролювати своє самопочуття та дезінфікувати салони транспортного засобу перед кожним рейсом.

Адміністрації автостанцій повинні забезпечити пасажирів достатньою кількістю спиртовмісних антисептичних засобів для дезінфекції рук, контролювати дотримання безпечної дистанції у залах очікування й на платформах та регулярно дезінфікувати приміщення автостанції та місць очікування.

“Укрзалізниця” має бути забезпечена достатнім запасом миючих та дезінфікуючих засобів, дотримуватись дезінфекційного режиму в поїздах та на вокзала, а також проводити інструктажі членів поїзних бригад з питань виявлення та профілактики захворювань.

Авіаперевізники мають дотримуватись загальних санітарно-епідеміологічних норм щодо дезінфекції та засобів індивідуального захисту.

Відновлення пасажирського транспорту можливе лише за умови зниження та стабілізації статистики поширення COVID-19.

Нагадаємо, 13 травня біля Полтавської ОДА перевізники вимагали відновлення міжобласного автобусного сполучення.

 

 

 

Перейти до вмісту