Ви тут:
Суспільство Україна 

“Я хочу, щоб український бізнес мав можливості експорту”, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч щодо пришвидшення зростання експорту та залучення інвестицій в Україну як запоруки економічної стабільності. У ній взяли участь міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, заступники керівника Офісу Президента Ігор Жовква та Юлія Ковалів, радник Глави держави з питань економіки Олег Устенко та секретар Національної інвестиційної ради Леван Варшаломідзе.

Про це повідомили на офіційному сайті Президента України.

“Просування економічних інтересів України у світі на рівні з гарантуванням національної безпеки має стати ключовим пріоритетом нашої зовнішньої політики. Посилення ролі України у новій системі міжнародних відносин після пандемії коронавірусу має відбуватися через зростання добробуту українських громадян, успіхи українських експортерів на світовому ринку та залучення прямих іноземних інвестицій до України. Сильна економіка – найнадійніший захист України не лише в умовах гібридної війни, а й під час економічної кризи внаслідок пандемії COVID-19”, – наголосив Володимир Зеленський. 

Глава держави підтримав перезавантаження економічного напряму зовнішньої політики України, яке ініціював міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Цей процес МЗС розпочне з перезапуску роботи оновленої Ради експортерів та інвесторів (РЕІ). За словами міністра, саме тісна співпраця з українськими експортерами та іноземними інвесторами допоможе українським дипломатам на практиці спрямовувати свої зусилля за кордоном на розширення необхідних можливостей і подолання наявних перешкод. 

“Нині найкращий час для втілення економічних амбіцій України. Для цього МЗС запускає якісно оновлений блок торговельно-інвестиційної дипломатії. Ми зосередимося на двох пріоритетах: підтримці українського експорту у світі та залученні інвестицій до України. Зусиллями українських дипломатів подолання економічних наслідків пандемії має стати історією успіху України та всіх українців. Внесок у зміцнення економічної безпеки України стане одним з показників ефективності роботи дипломатів”, – заявив Дмитро Кулеба.

“Я хочу, щоб український бізнес мав можливості експорту. Хочу, щоб не лише великі підприємці виходили на міжнародний ринок, але й щоб таку можливість отримав середній і малий бізнес, наприклад, фермер з якісною продукцією чи підприємець з унікальним виробництвом, щоб вони йшли на експорт і виростали до великих бізнесів, щоб мали таку мотивацію”, – зазначив Президент.

Юлія Ковалів і Леван Варшаломідзе представили готові проекти іноземних інвестицій, які перебувають на фінальній стадії погодження. Юлія Ковалів представила проект закону про так званих інвестиційних нянь, який потребував доопрацювання з огляду на ситуацію з пандемією коронавірусу у світі.

Фото Офіс Преидента

Перейти до вмісту