Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

В одному з полтавських університетів сесія відбудеться у змішаному форматі

27 травня відбулося засідання штабу з епідеміологічного нагляду Національного університету “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка”, під час якого розглянули стан виконання протиепідемічних заходів і проєкт наказу пом’якшення карантинного режиму в університеті.

За рішенням штабу студенти випускних курсів складатимуть іспити в університеті, а сесія відбудеться у змішаному форматі. Головною вимогою залишається наявність засобів індивідуального захисту і температурний скринінг, повідомляє медіацентр Національного університету “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка”.

Відповідно до Рішення Кабінету Міністрів України, у зв’язку з продовженням карантину в Україні та з метою запобігання поширення коронавірусної інфекції продовжено термін карантину з 22 травня до 22 червня 2020 року.

Але Міністерство охорони здоров’я дозволило Полтавській області запроваджувати другий етап послаблення карантину. Також Кабмін визначив перелік дозволених заходів у регіонах, в яких здійснюється послаблення протиепідемічних заходів, зокрема тих, що стосуються закладів освіти.

В.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій прокоментувала урядову постанову та зазначила, що заклади вищої освіти, у регіонах яких послаблюватимуть карантинні заходи, зможуть після 1 червня розпочинати очну роботу зі здобувачами освіти. Можна буде відновити освітній процес, зокрема для складання іспитів екзаменаційної сесії. Відповідна робота може здійснюватися за умови роботи в групах не більше 10 осіб.

“Щодо проведення екзаменаційних сесій. Так, з 1 червня це можливо в закладах вищої освіти за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, а також у групах не більше десяти осіб. Але все це залежить від кожної окремої адміністративної території, тому що перед тим, як відбувається послаблення карантинних заходів, має бути прийнято рішення обласною комісією ТЕБ і НС”, – підкреслила очільниця Міністерства науки і освіти.

23 травня відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у Полтавській області. Голова комісії, заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков обговорив із головами райдержадміністрацій та керівниками органів місцевого самоврядування введення адаптивного карантину та етапи послаблення протиепідемічних заходів у регіоні.

Відповідно до рішення Регіональної комісії з питань ТЕБ у Полтавській області від 23.05.2020 №16/2020, з 1 червня у закладах освіти Полтавщини буде відновлено відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, лабораторних робіт та тренажерних занять, атестації здобувачів вищої освіти та відповідних підготовчих заходів, отримання документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту, участь в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідних підготовчих заходах.

“Починається відновлення відвідування студентами занять в університеті. Є два документи – постанова Кабміну і рішення регіональної комісії ТЕБ, у рамках яких нам дозволили відновити з 1 червня відвідування занять, складання іспитів і захист дисертацій. Поки що йдеться лише про студентів випускних курсів, щоб провести їх атестацію і захист дипломних робіт, адже по деяких напрямах взагалі неможливо провести захисти онлайн. По університету підготовлений відповідний наказ. Також ми забезпечуємо відвідування студентів для відпрацювання практичних і лабораторних занять, які вимагають особистої присутності студента у навчальних аудиторіях. Для решти екзаменаційно-залікова сесія відбудеться дистанційно. І складання іспитів, і відпрацювання практичних занять відбуватиметься групами до 10 осіб, на соціальній дистанції і за наявності засобів індивідуального захисту. На вході до університету усі відвідувачі проходитимуть температурний скринінг”, – прокоментував голова штабу, ректор Національного університету “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка” Володимир Онищенко.

Таким чином, з 1 червня 2020 року до університету частково повернуться студенти.

Перейти до вмісту