Ви тут:
Суспільство Україна 

В одному купе не більше двох осіб: як курсуватимуть потяги в умовах карантину

Укрзалізниця врахувала всі рекомендації МОЗ та повністю готова до відновлення курсування пасажирських поїздів.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

“Наразі у пасажирських вагонах, які прямують до регіонів, де ще не послаблено карантин, реалізовуватиметься 50% місць, тобто в одному купе буде знаходитись не більше двох осіб. Поїзди проходитимуть посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Посилили і обробку постільної білизни під час прання. Таким чином ми зможемо забезпечити всі передбачені санітарні норми з урахуванням обмежень”, — розповів в.о. голови компанії Іван Юрик.

Провідники будуть щогодини під час рейсу проводити прибирання: мити санвузли, підлогу в салоні вагона, протирати поручні, дверні ручки, кнопки тощо. У кожному вагоні встановлено санітайзер, яким зможуть користуватися пасажири.

У вагонах розміщені рекомендаційні наліпки щодо правил особистої гігієни в умовах карантину. Поїзні бригади забезпечені засобами індивідуального захисту, проходять додаткові інструктажі та медогляд.

Читайте також: З 1 червня придбати квитки на потяги можна буде за 90 днів до дати відправлення, – Криклій

Також збільшено періодичність прибирання та дезінфекції приміщень на залізничних вокзалах, де перебувають пасажири. Біля залізничних кас нанесено розмітку для дотримання соціальної дистанції. Диктори вокзалів по гучномовному зв’язку нагадуватимуть правила перебування в приміщеннях вокзалів, а при вході на вокзали залізничники проводитимуть температурний скринінг усіх відвідувачів.

“До відновлення перевізного процесу в новому форматі мають підготуватися не лише залізничники, а й пасажири. Зокрема, для посадки в поїзд пасажири обов’язково повинні вдягти захисну маску, а також пройти температурний скринінг при вході на вокзал та при посадці до вагона”, — пояснив Іван Юрик.

З огляду на заходи безпеки пасажирам рекомендовано якнайменше пересуватися по вагонах. Тимчасово у поїздах не пропонуватимуться напої та кондитерські вироби. А окріп за потреби надаватиметься пасажирам у власний посуд.

поширити новину: