Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Учені назвали продукти, які можуть покращити пам’ять

Час від часу усі ми не можемо згадати, куди поклали ключі або як звуть людину, яку нам щойно представили. Це ознаки того, що якісь фактори заважають вам формувати нові спогади.

Деякі продукти можуть покращити нашу пам’ять, пише Жіночий світ. Зокрема, до таких продуктів належить какао. Вчені з Університету Колумбії провели дослідження, яке виявило зв’язок між споживанням какао, яке містить багато флавоноїдів, та відновленням когнітивних функцій у здорових людей похилого віку.

Шпинат теж посідає чільне місце в цьому списку. Він містить одразу три речовини, які покращують пам’ять – вітамін К, вітамін Е та фолати. Однак, для того, щоб фолати посприяли покращенню когнітивних функцій, потрібен вітамін В12, якого шпинат не містить. Тому варто додавати до салатів із ним сир або яйця.

Ягоди можуть покращити пам’ять. Дослідження показало, що дорослі з раннім погіршенням пам’яті, які щодня вживали сік чорниці, значно покращили свій результат в тестах на запам’ятовування та асоціації вже через 12 тижнів. Також, чорниця – це потужне джерело антиоксидантів, які допомагають боротись із запаленнями.

Під час наступного походу до крамниці незайвим буде закупитись броколі. Цей овоч дуже багатий на вітамін К, який позитивно впливає на епізодичну пам’ять, а також на здатність розуміти та запам’ятовувати словесні інструкції. 

Дослідження показало, що люди, які перед тестуванням на когнітивні навички, вживали зелений чай, показали кращі результати, аніж ті, кому дали плацебо. Науковці, які відслідковували роботу мозку тих, хто проходив тестування, стверджують, що зелений чай покращив пластичність мозку, що дозволило йому швидше вчитися. Тому зелений чай також заслуговує на місце в цьому спирску.

Чорна квасоля – це доступне та недороге джерело не лише рослинного білка, а і магнію та фолатів. Дослідження, опубліковане в журналі Neuron в 2010 році, показало, що магній стимулює когнітивні функції та пам’ять.

Певні типи жирних кислот омега-3, які можна знайти у жирних сортах риби, також можуть покращити пам’ять і швидкість згадування. Дослідники протестували 176 дорослих людей, які вживали мало жирних кислот омега-3, та з’ясували, що споживання лише 1,16 г докозагексаєнової кислоти може суттєво покращити пам’ять.

Якщо ви любите помідори, то знайте – вони також добре впливають на вашу пам’ять. А все завдяки лікопену, який у великій кількості міститься в їхній шкірці. Особливо це стосується помідорів чері.

Останнім продуктом у списку є буряк. Буряковий сік стимулює приплив крові до мозку, що змушує його працювати краще.

Фото otozh.com.ua

 

Перейти до вмісту