Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві обговорили можливість відкриття спортивних закладів

Сьогодні під стінами будівлі виконавчого комітету Полтавської міської ради відбулася зустріч спортсменів, любителів спорту із секретарем Полтавської міської ради Олександром Шамотою.

Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Спортсмени, аматори та тренери зібралися аби врегулювати питання відкриття спортивних залів, фітнес-клубів, які ще перебувають закритими на час карантинних обмежень.

Олександр Шамота пояснив, що міська влада не має достатніх повноважень для розв’язання цієї проблеми, адже усі вказівки щодо поступового виходу із карантину, зокрема поновлення роботи спортивних закладів, надає Кабінет Міністрів.

“За попередніми розрахунками, Кабмін має ухвалити наступний етап пом’якшення обмежувальних заходів, який розпочнеться із 22 травня. Відповідно, згідно із прийнятою постановою, ми зможемо розробити алгоритм відкриття і наступного функціонування закладів фізичної культури і спорту у Полтаві, щоб і надалі зберегти позитивну динаміку у боротьбі із COVID-19 у місті. Доки ця постанова не буде прийнята та опублікована на сайті Кабміну — ми не можемо самостійно прийняти жодних рішучих дій щодо цього питання. Але заклади вже можуть готуватися до відновлення роботи”, — наголосив Олександр Шамота.

Секретар міської ради порадив спортсменам та любителям спорту поступово готуватися до анонсованого відкриття закладів фізкультури та спорту. Проте, головною вимогою лишається суворе дотримання усіх санітарних норм та рекомендацій МОЗу щодо умов роботи на час карантину.

Фото міськради

Перейти до вмісту