Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

У НСЗУ триває прийом пропозицій на надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19

Подати пропозицію до НСЗУ можуть заклади, які є в переліку ЗОЗ визначених для госпіталізації пацієнтів з коронавірусною інфекцією і затверджені керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби. 

Перелік ви можете знайти тут.

Щоб успішно подати пропозицію за цим пакетом медичної допомоги, просимо звернути увагу на таке:

1. Вимоги щодо персоналу.
До лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою мають бути залучені щонайменше  4 медичні команди. У складі однієї команди має бути 12 медичних працівників: 3 лікарів (обов’язково анестезіолог) та 9 осіб середнього або молодшого медичного персоналу.

Кількість лікарів та медичного персоналу, які забезпечують цілодобове надання допомоги пацієнтам із підозрою або встановленим захворюванням на коронавірусну хворобу, вноситься вручну.

2. Вимоги щодо обладнання.
Кількість моніторів та дозаторів має бути не меншою, ніж кількість ліжок для інтенсивної терапії для пацієнтів з COVID-19.
Кількість аспіраторів має бути не меншою, ніж кількість апаратів ШВЛ. Дані про обладнання також вносяться вручну.

3. Необхідні додатки:
– наказ головного лікаря про формування команд з ПІБ та посадами працівників, які включені у команди. У команді має бути троє лікарів, серед них обов’язково анестезіолог та 9 осіб молодшого або середнього медичного персоналу;
– лист головного лікаря  щодо кількості апаратів ШВЛ (їх має бути не менше 4), які виділені для лікування хворих на COVID-19, та акт введення в експлуатацію апаратів ШВЛ;
– чинну ліцензію на медичну практику.
Не забудьте прикріпити їх до заявки.

4. Накладайте на пропозицію КЕП, а не електронну печатку. Без КЕП пропозиція не дійсна! Має бути КЕП керівника або уповноваженої особи.

5. Правильно вказуйте IBAN – номер банківського рахунку у міжнародному форматі –  вводьте всі знаки без пробілів та не забувайте про “UA”.

Перейти до вмісту