Ви тут:
здоров’я Медицина Суспільство ТОП-новина Україна 

У МОЗ розповіли, коли вводитимуть наступні 4 етапи пом’якшення карантину

Із 22 травня в Україні буде введено адаптивний карантин. Про це на брифінгу у вівторок, 19 травня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Ми впроваджуємо три критерії щодо захворюваності на коронавірус. Це захворюваність за сім днів на 100 000 населення, заповненість місць у лікарнях, де лікують COVID-19, вона не повинна перевищувати 50%, ще один критерій – кількість тестів у кожному регіоні”, – пояснив він.

Степанов додав, що регіон може перейти до наступного етапу пом’якшення карантину, якщо він відповідає всім критеріям. Етапи будуть вводитися 22 травня, 1 червня, 10 червня і з 21 червня.

“Якщо ми говоримо про 22 травня, то ми бачимо пом’якшення, які будуть відбуватися – відновлення роботи міського та приміського транспорту, можливість проведення спортивних заходів, але за умови дотримання протиепідемічних обмежень”, – додав міністр.

Залежно від епідситуації в регіоні та відповідності критеріям відбуватимуться або відкладатимуть подальші пом’якшення окремо для кожної області.

Перейти до вмісту