Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці ринки поки що не відкриватимуть

У Кременчуці наразі є 9 агропродовольчих ринків.

Ці ринки не відкрились, оскільки не готові працювати відповідно до вимог  Постанови Уряду. Про це повідомила начальник управління розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та регуляторної політики виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Людмила Жорняк, пише пресслужба виконкому Кременчуцької міськради на своїй сторінці у Facebook.

З керівниками ринків провели роз’яснювальну роботу, всі вони розуміють важливість дотримання карантинних заходів, тому працюють над створенням відповідних умов.

Як зазначив міський голова Кременчука Віталій Малецький, громадяни повинні розуміти, що навіть після 12 травня карантин не закінчиться, хвороба не відступить, і всі повинні вчитися жити за новими правилами. Тому відкриття ринків не може відбуватися за старими правилами.

Керівництво ринків має організувати їх роботу так, аби не було скупчення людей, аби знаходитися на ринку було безпечно як тим, хто торгує, так і тим, хто прийшов на ринок за продуктами. Доки ринки не будуть підготовлені як слід, про їх відкриття мови не може бути. Тому, чим швидше керівництво ринків проведе відповідну роботу, тим швидше ринки в місті запрацюють.

Відповідно до Постанови Уряду роботу агропродовольчих ринків в Україні дозволено відновити, але тільки за певних вимог. Серед яких:
• наявність реєстрації агропродовольчого ринку як оператора ринку харчових продуктів;
• допуск працівників та відвідувачів на територію ринку виключно за наявності вдягнутої медичної маски (респіратора);
• проходження безконтактного температурного скринінгу;
• наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;
• кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не більше одного на 10 кв. м торговельної площі;
• відстань між місцями продавців – не менше трьох метрів, місця торгівлі мають бути обладнані захисними екранами між продавцями та покупцями (з плівки або пластику);
• проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця в кінці кожного робочого дня;
• відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території;
• забезпечення постійного інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватися;
• агропродовольчі ринки зобов’язуються дотримуватися вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення COVID-19 та оперативного усунення порушень.

Перейти до вмісту