Ви тут:
Суспільство Цікавинки 

Ці спеції надзвичайно корисні для здоров’я

Спеції можуть слугувати не лише для покращення смаку страви, а й мати низку корисних властивостей.

Медики розповіли про основні переваги деяких спецій, пише ukrhealth.net.

Куркума здатна надавати позитивний вплив на травлення. Ця спеція широко застосовується в кулінарному мистецтві, може стати доповненням плову, різних соусів і навіть чаю. Крім того, при нанесенні на обличчя продукт знімає роздратування, але потрібно дотримуватися рекомендацій.

Морська сіль в своєму складі має важливі для організму йод, цинк і калій. У той же час важливо дотримуватися норми і не зловживати.

Кмін забезпечить роботу шлунково-кишкового тракту. За допомогою цієї спеції можна протистояти метеоризму, діареї і колік, а ще вона відмінно поєднується з іншими приправами.

Каєнський перець – дуже гострий, тому важливо вживати його в помірних обсягах. Він може стати відмінною добавкою до деяких страв, поєднуючись з хумусом, пюре і гаспачо.

Кориця здатна похвалитися протизапальним ефектом, її рекомендують використовувати при простудних захворюваннях. Додають спецію в страви і напої, включаючи каву і чай.

Чорний перець допомагає клітинам організму краще засвоювати поживні речовини. Його додають в консервацію і різні закуски.

Відома своїм пряним ароматом, гвоздика володіє не менш популярними лікувальними властивостями. Основні переваги: лікування застуди, зменшення зубного болю, покращує здоров’я травної системи. Олію гвоздики використовують для масажу, рекомендованому для полегшення симптомів артриту і ревматизму.

Фото gre4ka