Ви тут:
Культура Суспільство 

Симфонічна музика Людкевича: у Львові організують онлайн-концерт органної музики

Будинок органної і камерної музики у Львові запрошує на онлайн-концерт симфонічної музики Людкевича, органний концерт Станіслава Калініна та лекцію «Галицькі композитори» від Лілії Шевчук-Назар.

Про це повідомляє Львівський портал.

8 травня о 20:15 відбудеться концерт «Симфонічна музика Людкевича».

«Це особливий запис. Великий концерт до 115-річчя Станіслава Людкевича у Львівській філармонії ми взяли з архіву львівського телебачення.

У виконанні симфонічного оркестру Львівської філармонії звучить останній великий твір Людкевича – «Подвиг», хоча сам композитор дав йому назву «Танець мертвих». Твір у дусі великого романтизму написаний на два твори Тараса Шевченка «За байраком байрак» та «Розрита могила», – йдеться у повідомленні.

С.Людкевич – Фортепіанний концерт фа дієз мінор
С.Людкевич – Симфонічна поема «Подвиг» (“Танець кістяків”)
Оксана Рапіта – фортепіано
Диригент – Роман Филипчук

Концерт буде доступним за цим посиланням: Collegium Management.

Львівський органний зал (Львівський будинок органної та камерної музики) — концертний зал, в якому відбуваються концерти органної, симфонічної та камерної музики. Тут побудовано один з найбільших органів України. Концертний зал знаходиться в костелі святої Марії Магдалини (XVII ст.), що розташований по вулиці Бандери, 8.

Орган у був замовлений у фірми «Gebrüder Rieger» 1932 року та встановлений у 1933 році.

У радянський період у приміщеннях якийсь час розміщався спортивний зал, пізніше танцювально-концертний зал, який належав Політехнічному інституту, а в 1960-х роках будівлю перепрофільовано під органний зал Львівської консерваторії ім. М.Лисенка.

Як концертна організація, Будинок органної та камерної музики заснований 1988 року. Там відбуваються різножанрові концерти органної та камерної музики.

Перейти до вмісту