Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Що може захистити від коронавірусу краще, ніж маска, – розповіли фахівці

На початку пандемії широкій громадськості не рекомендувалось носити медичні маски. Їх повинні були використовувати лише медики та люди з вираженими симптомами інфекції.

Однак, у міру накопичення нових даних, з’ясувалось, що люди, які безсимптомно переносять COVID-19, можуть його розповсюджувати, а заражені краплі можуть поширюватись на відстань, що перевищує рекомендовану соціальну дистанцію в 1,5 м, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Коли вірус розповсюдився по світу, уряди більшості країн зобов’язали громадян носити маски, коли вони відвідують публічні місця. Фахівці попереджають, що навіть тоді, коли пандемія закінчиться, маски можуть лишитися з нами ще на деякий час.

Однак, на думку експертів, пластикові щитки для обличчя можуть забезпечити значно кращий захист від COVID-19, ніж звичайні одноразові або багаторазові маски. Ці щитки напрочуд легко виготовляти та використовувати і вони чудово захищають від заражених крапель.

За словами доктора Елі Перенцевича з Університету Айови, захисні щитки можуть значно ефективніше знизити передачу COVID-19, ніж соціальне дистанціювання чи виявлення контактних осіб. Сам доктор Перенцевич надягає щит для обличчя кожного разу, коли він заходить у магазин чи іншу будівлю, сказав він журналістам “New York Times”.

Раніше дослідження також показали, що щитки обличчя можуть ефективно зупинити потрапляння вірусу грипу в організм. Експеримент показав, що щиток для обличчя зупиняв 96% заражених крапель, коли їх джерело знаходилось менш, ніж за пів метра від випробувача.

Останнім часом використання щитків для обличчя стає популярним те тільки серед медиків та інших людей, чия робота пов’язана з підвищеним ризиком інфікування COVID-19. Наприклад, коли в Індії відновили внутрішнє авіасполучення, багато авіакомпаній почали видавати пасажирам такі щитки.

Перейти до вмісту