Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Реалізація пального не за основним місцем обліку: як звітувати

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що суб’єкти господарювання, які здійснюють реалізацію пального, підлягають обов’язковій реєстрації як платники акцизного податку контролюючими органами за місцезнаходженням юридичних осіб, постійних представництв, місцем проживання фізичних осіб – підприємців до початку здійснення реалізації пального  (пп.212.3.4 ПКУ).

ДПС України веде реєстр платників акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового, в якому міститься інформація про осіб, зареєстрованих платниками акцизного податку.

Податкова декларація подається за звітний період в установлені строки  контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків (п.49.1 ПКУ).

Тобто декларація акцизного податку подається суб’єктом  господарювання до податкового органу за місцем реєстрації такого  суб’єкта господарювання платником акцизного податку.

У разі, якщо реалізація пального здійснюється за місцезнаходженням пунктів продажу  (не за основним місцем обліку), то декларацію акцизного податку необхідно подавати за місцезнаходженням суб’єкта господарювання до податкового органу, в якому він перебуває на обліку як платник акцизного податку.

Перейти до вмісту