Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Профтехи отримають безкоштовний доступ до сервісів Google для дистанційної роботи

Заклади профосвіти зможуть безкоштовно використовувати всі інструменти та сервіси G Suite for Education компанії “Google”.

Таку можливість компанія надала для того, щоб заклади могли якісніше працювати з учнями у дистанційному форматі, повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Окрім профтехів, таку можливість отримають й інші заклади освіти, які через карантин працюють дистанційно, — виші, школи. Безкоштовний доступ до ресурсів G Suite for Education буде безстроковим. Зареєструватися можна за посиланням

“Ми вдячні міжнародним організаціям за підтримку, особливо у цей непростий час. Педагоги мають ще більше можливостей якісніше проводити практичні заняття в режимі онлайн. Крім того, так вони зможуть збирати всі матеріали на одній платформі та відслідковувати активність учнів”, — зазначив заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський.

Однією з умов використання G Suite for Education є наявність у закладу власного домену, реєстрація якого є платною. В межах цієї ініціативи, українська компанія-реєстратор доменів HOSTiQ зможе безкоштовно реєструвати домени закладів освіти за посиланням.

Реєстрація домену має відбутися до подачі заявки в Google.

Водночас Міністерство не обмежує заклади у виборі ресурсів для дистанційної роботи — вони можуть використовувати будь-які зручні  інструменти та додатки.

 

 

 

ФОТО: Профспілка працівників освіти і науки України

Перейти до вмісту