Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Про коригування середньої зарплати розповіли у Держпраці Полтавщини

За пунктом 10 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. №100 у випадках підвищення тарифних ставок і посадових окладів на підприємстві, в установі, організації відповідно до актів законодавства, а також за рішеннями, передбаченими в колективних договорах (угодах), як у розрахунковому періоді, так і в періоді, впродовж якого за працівником зберігається середній заробіток, заробітна плата, включаючи премії та інші виплати, що враховуються для обчислення середньої заробітної плати, за проміжок часу до підвищення коригується на коефіцієнт їхнього підвищення.

Щодо коригування середньої зарплати надає роз’яснення головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області Братусь Лариса Олексіївна.

На госпрозрахункових підприємствах і в організаціях коригування заробітної плати та інших виплат провадиться з урахуванням їхніх фінансових можливостей.

Якщо підвищення тарифних ставок та окладів відбулося в періоді, впродовж якого за працівником зберігався середній заробіток, за цим заробітком провадиться нарахування тільки в частині, що стосується днів збереження середньої заробітної плати з дня підвищення тарифних ставок (окладів).

Коефіцієнт, на який слід провести коригування виплат, визначається діленням окладу (тарифної ставки), встановленого після підвищення, на оклад (тарифну ставку), який працівник мав до підвищення.

При цьому коефіцієнти коригування розраховуються для кожного працівника окремо за кожним випадком підвищення посадового окладу.

Розрахунковий коефіцієнт (або кілька коефіцієнтів, якщо посадовий оклад підвищувався кілька разів) слід помножити на суми виплат за період підвищення.

На підставі відкоригованої заробітної плати визначається середній заробіток.

Перейти до вмісту